20140301_Trade 151_0278.jpg

Media

 
 

MEDIA 

Toen de voorbereidingen voor het Hof startten, was amper aandacht voor circulair bouwen. De afgelopen jaren hebben Charlotte en Bianca Ernst veel kennis verzameld op het gebied van circulair opdrachtgeverschap en bouwen. Zij fungeren regelmatig als
vraagbaak en steken veel tijd in het delen van hun ervaringen en kennis.”

— "Prikkels van opdrachtgevers zijn onontbeerlijk", ECONOMIC BOARD UTRECHT, VollEDIG ARTIKEL

 

"Het Hof van Cartesius is een coöperatie. Leden kregen een casco pand dat ze zelf nog moesten afbouwen. "Daardoor investeren ze zelf ook in de ruimtes en krijg je een langere commitment", legt Ernst uit. Het is een van de tips die ze geeft aan grote bouwbedrijven die inmiddels bij haar aankloppen voor inspiratie.”

— "Utrechtse zussen bouwen gerecyclede werkplek", RTL Z, 16 januari 2018, volledig artikel

 

"Staande in de druilerige januari-regen kunnen Charlotte en Bianca Ernst amper geloven dat hun plannen nu echt werkelijkheid worden. „Het voelt nog steeds onwerkelijk’’, zegt Charlotte. „Maar het gáát lukken."

— ALGEMEEN DAGBLAD, 1 februari 2017, volledig artikel

Bij het circulaire Hof van Cartesius in Utrecht gaat alles zo duurzaam mogelijk.  Regenwater wordt gebruikt voor het spoelen van de toiletten, oude spoorstaven dienen als verticale constructieve elementen, met schapenwol worden de kieren gedicht en hennep wordt gebruikt als gevelisolatie. Verwarming wordt verzorgd door een uiterst duurzame en zuinige Alklima/Mitsubishi Electric Ecodan luchtwaterwarmtepomp.”

— "duurzame verwarming bij circulair hof van Cartesius", cobouw, VOLLEDIG ARTIKEL 

 

"De transformatie van Werkspoorkwartier is in volle gang. In juni is de circulaire bouw van Het Hof van Cartesius gestart. Leden van deze coöperatie bouwen zelf hun werkplek uit gebruikte materialen. Daarnaast zijn er al meer dan 40 studenten actief in het gebied, van Hogeschool Utrecht, HKU en Universiteit Utrecht. Zij voeren er onderzoek en projecten uit, zoals ontwerpvraagstukken over circulair ontwerp van gebouwen, interieurs en openbare ruimte, hergebruik van materialen, en flexibele tijdelijke stedenbouw. 

— "werkspoorkwartier wordt circulaire broedplaats", nieuws.nl, 11 oktober 2017, volledig artikel

 

"De basis van werkruimtes wordt gevormd door creatieve ondernemers en startups die geloven in duurzaam ondernemen. Ondernemers maken producten van hergebruikte materialen en afvalstromen. We bouwen onze werkruimtes circulair en geven ruimte aan groen in de stad. Zo kan iedereen zien en leren hoe materialen een nieuw tweede leven kunnen krijgen. Hiermee dragen we Het Hof bij aan de ambitie van Utrecht als Gezonde, Circulaire stad", aldus Ernst.

— "Braakliggende vlampijpzone krijgt nieuwe bestemming: Het hof van Cartesius", nu.nl, 10 januari 2017