Aro Ha_0986.jpg

Over Charlotte

 
20180112- Opening Het Hof van Cartesius - foto Billie-Jo Krul - www.billie-jo.nl-1799.jpg

Over Charlotte ErnsT 

Architect, stedenbouwkundig ontwerper, Utrechter, met voorliefde voor industriële, verlaten plekken aan de rafelrand van de stad. Als projectmanager en ontwerper werkte zij daarna bij toonaangevende bureaus waarbij herontwikkeling en transformatie van bestaande gebieden en gebouwen het zwaartepunt vormde.  Zo was zij als ontwerper betrokken bij de totstandkoming van de NDSM-werf, openbare ruimte VU campus en herontwikkeling van OPG terrein i.s.m. de VechtclubXL.

Geboren, getogen en wonende in Utrecht kan zij nu haar passie voor herontwikkeling vorm geven in haar eigen stad. Ze is als stadmaker actief in Werkspoorkwartier en heeft het concept van het Hof verder uitgewerkt en zal dit gaan bouwen en exploiteren. Dit houdt in dat haar rol van ontwerper is uitgebreid tot verbinder, ontwikkelaar, bouwer, gebruiker, citymarketeer; kortom tot stadmaker.

Verdere projecten in Werkspoorkwartier zijn o.a. het ontwerp voor wandelpad, buitenruimte en haven Werkspoorkathedraal, placemaking in het gebied d.m.v. organiseren popup camping en ReCyclefestival tijdens de Tour de France.

OI000034.jpg